Föld Napja – Takarít a város!

Szentendre Város Önkormányzata a hagyományokhoz híven idén is a Föld napja alkalmából széleskörű, több napos városszépítő akciót szervez, melyre várja a városlakók, intézmények, civil szervezetek és a helyi cégek, vállalkozások csatlakozását. A program célja városunk közterületeinek takarítása, rendezése, szebbé tétele a tavaszi megújulás jegyében. Tegyük együtt rendbe a Duna és a patakok partját, köztereink és közútjaink környezetét!

Az akció 2015. április 22 – 26 között zajlik.

A Föld napi hétvégén a Szentendréért elhivatottan tenni akaró civil szervezetek, baráti csoportok külön akcióterületeken végzendő teljes körű “kertrendező” munkával segíthetik a városszépítő akciót, míg hétköznap a cégek, intézmények dolgozóit kérjük, hogy aznap ne munkahelyükön, hanem közterületen végezzenek közcélú munkát. A városlakókat, családokat pedig felkérjük, hogy ki-ki a saját kerítése előtt takarítsa, szépítse környezetét.

Célunk, hogy rendezett, tiszta, ápolt és átgondolt közterületet alakítsunk ki magunknak összefogással!

Várjuk a szemetes, vagy gazos, elhanyagolt helyszínekről szóló javaslataikat, bejelentéseiket, melyeket a program alkalmából közösen megtisztíthatunk! A munkálatok elvégzéséhez kesztyűt, szemeteszsákot és konténert biztosítunk.

Április 25-én szombaton a Regionális Környezetvédelmi Központ és Arborétum (REC) területén Föld napi családi programok, előadások várják a családokat, érdeklődőket.

Bővebb információ a Városi Ügyfélszolgálati Irodán (2000 Szentendre, Dunakorzó 18. 26/300-407 ugyfelszolgalat@szentendre.hu) érhető el.

Regisztrációs űrlap kitöltése itt

20150326_föld_napja

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.